onsdag 27 februari 2013

Sol ute, sol inne

Jag har aldrig varit sugen på att glasa in vår balkong. Tyckt att det skulle ta för mycket av den lilla ytan. (Ca. 3,70 x 1,90?)

Men sedan vi i fjol köpte "Solsidan" har jag ändrat mig.
Har vi vänner hos oss sommartid nu, så blir det ju oftast dit. Alltså behövs inte lika mycket "uteplats" här. Dessutom är ju vår lilla täppa här utanför numera plattlagd, och som en hel altan hela den, och vi kommer att ställa stora möbler ute i ett hörn med en spaljé.
Ett uterun kan vi ju utnyttja när vädret är dåligt, tidig vår och sen höst. Vi skulle där ändå få plats med en mindre möbel (typ caféset eller liknande) för fyra personer. Eller om man skulle satsa på något bekvämare, men då bara för två...

Kruxet är att maken inte är lika sugen som jag är. Han tror inte att vi kommer att använda den så mycket...

Priset då? Kompisar gjorde en likadan balkong för ett par år sedan för strax under 20 000. Jag tycker lätt att det är värt det.
Vi får se var vi slutar...

2 kommentarer:

 1. Hur menar du att det skulle ta bort yta? Vår inglasning ligger på balkongräcket - fast vi har ju förståss inte markplan som ni.

  Jag älskar inglasningen. Fast en del verkar tro att man inte kan öppna glasrutorna och blir fast i ett växthus... suck. Sommartid är dom ju såklart öppna, så man kan sola. Men annan tid - vår, höst och regniga sommardagar - är det ju stängt. Och man kan utnyttja platsen ändå.

  Jul funkar det alltid som kylskåp (om det inte skulle råkas vara på tok för kallt ute). Och jag älskar att kunna slänga ut sängkläder oavsett väder.

  Fast nu behöver balkongen vårstädas. Snart... jag väntar liiiite till....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom vi redan har ett räcke, med "överliggare", så tror jag att skenorna måste gå innanför...
   Ja, jag hoppas att han ger med sig. Snart ;)

   Radera