måndag 11 april 2016

Lycka

Jag är väldigt lyckligt lottad.
Har två fina underbara,utflyttade, barn och en underbar make, som jag älskar över allt annat.
Jag har ett jobb som är utvecklande och ger mig utmaningar och jag lär mig hela tiden nya saker. Härliga kollegor är jag också välsignad med.
Vi bor i en fin lägenhet, som numer är alldeles lagom stor för oss två. En härlig uteplats med soligt läge har vi också här.
Maken och jag har det så bra som det bara går, ett väldigt bra förhållande! (Det är t.o.m många som kommenterar det)
På sommarhalvåret är vi ofta vid våran lilla underbara kolonistuga, med underbar trädgård, stor solig altan och ett härligt litet växthus att tillbringa de kyligare kvällarna i.
Trots att maken var arbetslös i 16 månader, så lever vi ändå tillräckligt billigt att vi kunde både åka på tre solsemestrar och ett (ganska stort) antal hotellweekends och annat roligt under den tiden. I dag börjar han dessutom att arbeta på sitt nya jobb!! Ingen av oss känner tvånget att "bo fint", ha en flott bil, eller annat som ger höga utgifter varje månad. Alltså var det ingen större skada ekonomiskt för oss när maken blev arbetslös...

Visst har även jag negativa saker i mitt liv. En god vän till oss valde att avsluta sitt liv för drygt en månad sedan, en hel del strul och stress på jobbet faktiskt, och så dottern som mår långt ifrån bra än.
Visst oroar jag mig. Mycket, det skall jag inte sticka under stol med. Men jag låter inte oron ta över. Dottern är det som det är med, jag pushar henne, stöttar, tjatar om läkarbesök... Mer kan jag liksom inte göra.
Jag klarar (nästan) av att släppa oron över det jag inte kan påverka.Så summa summarum är jag bara så lycklig! Njuter av livet i full drag.
Ser fram emot en underbar vår och sommar! Trots att maken inte kommer att kunna ta någon sommar-semester har vi en hel del inplanerat. En rock-kryssning i Maj, och helgen i Upplands Väsby i Juli. Sen väntar två veckor i Turkiet i Augusti-September!
Sen är jag (vi) bra på att hitta glädjen i det lilla. Påta i jorden, plantera en vårblomma, träffa vänner i all enkelhet, klappa katten, njuta av varandra, glädjas åt att göra fint här hemma, en bra låt, sitta med näsan i solen. Jag kan nästan känna mig löjlig när jag kommer på mig själv med att ha ett fjantigt leende på läpparna.

Hoppas ni har det bra ni också, och att vårsolen skiner på er!
Ta vara på det fina i era liv!

3 kommentarer:

 1. åh vilket härligt inlägg.. och jag känner såååå igen mig.. inte bokstavligen - men mellan raderna.

  Sen skulle jag ju hemskt gärna vilja Klappa Katten - på riktigt. Men det får vi ju, tyvärr skippa..

  Jag ser fram emot en vår och sommar - som (om ingent trist händer) rimligen är bättre än fjolåret. För sommaren 2015 villjag INTE göra om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en härlig känsla?!
   Nä, den sommar´n förstår jag att ni inte vill ha igen. Kram!

   Radera
 2. Svar: Ja liiiite.. just den här mellantiden - när det är lite (men lös och smutsig) snö kvar, som inte duger till nåt och det slaskar och har sig.. då längtar jag.... Det är först i maj som "godagarna" kommer nu... mars och början av april är som regel kanon... men sen blir det tröööökväder. Och sen exploderar allt här. Nästa som att vi går från vinter till försommar direkt.

  SvaraRadera