måndag 6 augusti 2012

Åsas rabarberchutney

Denna chutney har jag gjort flera omgångar av i år. Hoppas jag kan få ihop de sista rabarberna till ett kok till.
Den passar lika bra till ost och kex, på rostade mackor som tillbehör till grillat.















Rabarberchutney
500 g rabarber
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
2 lagerblad
2 msk bruna senapsfrön
2 msk vinäger
2½ dl socker
Svartpeppar

Gör så här:
1. Skär rabarbern i tunna bitaroch skölj den i ett durkslag. Fräs lök och vitlök i oljan utan att bryna. Tillsätt de övriga ingridienserna, sänk värmen och rör tills sockret har löst sig. Låt puttraunder lock i ca 20 min. Skumma.
2. Häll upp på rena och varma burkar. Förslut direkt och förvara mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar