torsdag 5 mars 2015

Vardagsekonomisk

Jag är nog ganska ekonomisk av mig när jag planerar matinköp. Gillar att kolla i olika reklamblad när de kommer, och planera veckans mat efter det.
Eftersom jag bor nära två mataffärer, och jobbar nära två andra så känns det inte så jobbigt att ibland behöva handla varorna på olika ställen.
Nu, när det (oftast) bara är maken och jag här hemma, så känns det inte lika viktigt att ha lika mycket variation som förr när kidzen bodde hemma. Oss stör det inte att vi oftast äter samma mat två dagar i rad. Då slipper vi ju att laga mat varje dag, plus att det oftast är billigare att köpa större förpackningar.
Alltså, jag kollar reklambladen, skriver en enkel matsedel (Fast utan att ha bestämda dagar när vi skall äta vad.), skriver inköpslista, och handlar i en eller kanske två butiker. I två av de där fyra butikerna har jag medlemskort, och kan därför utnyttja ännu bättre rabatter.
Det jag sparar in på är att det oftast blir enklare mat, fast ändå av god kvalitet, på vardagarna, så kan vi unna oss något dyrare till helgen. Sen tycker jag att det är lite sport i att äta gott fast billigt, och lägger som ni vet hellre pengar på resor och annat kul!

Hos Sevenday kan du få ännu mer tips på hur du handlar smart!
2 kommentarer:

  1. Jag är periodare på att skriva matsedel här hemma, men livet blir så mycket enklare när man väl har gjort det. Skön helg till dig Kram J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det smidigare... man slipper fundera och handla varje dag!

      Radera