onsdag 7 december 2011

Julkaka

Det börjar bli tid att baka den där berömda o otroligt goda Julkakan igen :)
Har Ni glömt receptet så kommer det här. Trevlig bakstund♥

 **********************************************************

 Lättlagad o god julkaka!
-1 dl socker
... -4 ägg
- 2 dl torkad frukt
-1 tsk salt
-1 dl farinsocker
-4 msk citronsaft
-nötter
- 2 liter whisky
... ... ...
Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.
... ...
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt. Schätt på elvischpen igen... Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn forfarande är god. Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga. Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker, eller nåt, va fan. Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen. Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....sch å kolla schen whiskyn.

3 kommentarer:

  1. Ha ha! Innan jag läste texten tänkte jag:
    "Va?! 2 LITER (!) whiskey??" :-D

    SvaraRadera
  2. Västgötskan: Haha, tur du inte bara började baka då! ;)

    SvaraRadera
  3. jag skrev ut och la på bordet i fikarummet. I morgon bjuder en på fika.. bara hon inte tog det receptet

    SvaraRadera