lördag 31 januari 2015

Åsas Osmanska gryta








500g Lamm, gärna feta delar. (Fast till vardags brukar jag använda sån där fryst lammskav.)
1 stor gul lök
3 st Spetspaprikor
8 stora champinjoner
5-6 Tomater
3-4 klyftor vitlök
3 tsk Timjan
1,5 tsk Oregano
Salt
Peppar
Ev. lite tomatpuré

Mycket smör, att steka i.

Gör så här:
Hacka och stek löken och kryddorna försiktigt på mellanvärme.
Ha i köttet, hackad paprika, vitlöken och champinjonerna och fräs med.
Hacka tomaterna och koka med i grytan, rör hela tiden. Späd ev. med vatten och ha i lite tomatpuré. 
Smaka av med salt och peppar. 
Låt stå och puttra en stund.

Servera med ris, gärna jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar