tisdag 20 mars 2012

Kattskrälle!!


Buster alltså!
I Söndags kom han in och haltade på en framtass, och verkade ha ont. Men vi fick inte titta på den. Han drog sig också undan, och ville varken ha mat eller vätska. Vi hade ändå i tanken hur han är, blir han det minsta dålig varken dricker eller äter han. (Vi har t.o.m varit tvungna att åka in och under narkos vätska upp honom, när han blev dålig av den årliga vaccinationen. Nu har vi lärt oss det, och får i honom vätskeersättning varje år då.) Så vi avvaktade lite.

I går ringde sambon till veterinären, och vi fick en tid i dag 12.45. Det visade sig nu att han hade över 40 grader i feber, och det var knappt att veterinären vågade söva honom. Men han vart ju tvungen, för att kunna undersöka honom.
Han rakade, och hittade ett bettsår (?Antagligen av en annan katt?) på benet, där det var rejält svullet. Så Buster fick flera sprutor: antibiotika och två olika febernedsättande. Även en hel massa koksalt insprutat under huden för att vätska upp honom. Han passade också på att göra den årliga rakningen, när han ändå sov, för att få bort alla tovor som vi inte får borsta bort annars. Nu skall vi även hålla på och ge flytande antibiotika i 10 dagar, hur nu det skall gå...

Veterinären sa att Buster antagligen skulle vara väldigt slö och nästan bara sova när vi kom hem. Vad tror ni han gjorde? Han ville ha mat, åt, och sen ville han ut!! (Det sistnämnda fick han förståss inte.) Först nu har han gått och lagt sig i sin favoritfotölj. Jag inser förståss att det bara är det febernedsättande som gör att han mår bättre nu, och hoppas att han mår lika bra i morgon...
"Våran" veterinär är så bra! Han bad att vi skulle ringa i morgon och tala om hur Buster mår, och vi skall dit igen västa vecka för en kontroll. Skönt när han tar sig tid och bryr sig!

Nu håller jag tummarna på att allt hjälper, och han han bättrar på sig.

5 kommentarer:

 1. Aj! Stackars lilla katt! Biter katter varandra när de slåss eller vad?

  SvaraRadera
 2. usch då.. tur ni åkte in med honom. Hoppas han kryar på sig snabbt med medecinen nu.

  SvaraRadera
 3. Fia: Ja, de har ju inte fickknivar att dra fram direkt ;)

  Linda: Ja, det får vi hoppas. Och *peppar, peppar* kvällsdosen var väldigt lätt att få i honom nu... but there´s still 19 more to go.

  SvaraRadera
 4. Det är så jobbigt när ens älsklingar inte mår bra.. Skönt att han fått hjälp lille kissen.

  SvaraRadera
 5. Nyckelpigan: Ja, de kan ju ite tala om vad det är för fel eller hur dåliga de är...

  SvaraRadera