lördag 21 april 2012

Ett hiskeligt bakrus...

...skulle man ju lätt kunna tro att jag har i dag.
Eftersom jag var ut i går, och inte bloggat på hela dagen i dag då.Sanningen?
Jag drack två glas vin, sen åkte jag hem, med skallebank, och var hemma innan 22. Gick därefter snart och la mig.
Vaknade därför förre tuppen i morse, pigg och kry.

Så i dag har jag vart på granngården och shoppat loss. En liten gödselspridare för att gödsla gräsmattan skulle vi ha. Det köpte jag. Och lite kryddväxter, lite perenner, slangmunstycke, kantgrejs till kryddrabatten, pelargoner till köksfönstret, frön, vattenkannestril, kogödsel... Sen hann jag inte köpa mer, för sambon DROG ut mig från affären... ;)
Vidare ner till stugan. Planterade, gödslade och donade. Älskar verkligen att gå där nere och skrota. Gräva lite, klippa lite, kratta lite... prata med grannarna lite... och bara NJUTA!! Jag går runt där "på ägorna", pekar och planerar... Som värsta godsherren.

Det passar så bra just nu också, att vi äntligen har en stuga. För här hemma skall grävas upp och dräneras runt husen. Så min rbatt nedanför köksfönstret ryker. Men jag får ta och flytta ner de perennerna jag vill spara till stugan. Och här blir det plattor sen, som en liten altan istället, och jag får väl ha lite krukor där då. Så skall jag sätta en spaljevägg, så jag tror det blir en väldigt mysig hörna!

Nu skall jag ta och fixa mig i ordning, för jag skall bjuda ut gubben på middag i kväll! Turkiskt blir det, gud va gott.
Hoppas Ni alla får en underbar Lördagskväll!

3 kommentarer:

 1. åh så ljuvligt...

  vi pratade om panseer idag. det är väl vad som passar här än så länge. Men det är massor med knopp i pärlhyacinterna i alla fall..

  sushi ikväll. Mumma...

  SvaraRadera
 2. Är du inne på granngården får du ju sponsra MITT företag fattar du väl. Inte köpa gödselspridare, utan t.ex. vägtrummor, pem-slang eller avloppstankar. Haha! ;-)

  SvaraRadera
 3. Linda: Penséer har jag ute både här hemma och vid stugan!

  Västgötskan: OK, skall köpa en avloppstank eller kanske en vägtrumma nästa gång... lovar! ;)

  SvaraRadera