tisdag 4 februari 2014

Dagen efter

Bild från någon tidigare QX Gala
Ja, det verkar det vara här i cyberspace.
När man läser kändisarnas bloggar och instagram så verkar det som att alla var på QX-galan!
Jag blir riktigt avis, för det är nog häftigaste galan. Nåja, den går ju på TV på Lördag, så jag har något att kolla på i boxen på Söndag. Då tänker jag vara dagen efter nämligen, för jag skall på tjejfest på Lördag!

Nu sitter jag här i soffan, med morgonTV och en mugg kaffe.
Ledig, men gick upp när de andra gick till jobbet, för vi väntar hantverkare. De skall komma och rensa i ventilationen i dag, och jag vill ju inte bli tagen på sängen när de kommer. de har sprungit förbi här utanför flera gånger, så de är nog snart på gång.

På nyheterna pratar de i dag om att onyttig mat med socker och fett är mycket dyrare än frukt och nyttig mat.
En annan nyhet i dag är att lågutbildade äter mycket mer ångestdämpande och lugnande mediciner än de som har högre utbildningar.
Det gör att jag funderar på sambandet... De högutbildade har  mer pengar, kan köpa dyrare, nyttigare mat än de lågutbildade som har mindre pengar varje månad, och får äta skräpmat. det kan ju vara så enkelt... Men antagligen har det flera orsaker. Lågutbildade har en större arbetslöshet, mer ekonomiska bekymmer, och kanske mår sämre för det också?

5 kommentarer:

 1. Underbart att du är tillbaka - har saknat dig!

  Har länge tänkt på att det är sjukt att chips, godis & läsk är så mycket billigare än frukt & grönsaker. Inte billigt om man försöker äta nyttigt & förstår att folk köper de onyttiga alternativen för man inte har råd. Sedan är det som du skriver - ju sämre man mår desto sämre äter man. Jag iallafall gör så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju så att de som redan har det dåligt inte har råd att äta nyttigt! Illa!!

   Radera
 2. Oj.. jag har inte ens tänkt på om det är billigare eller dyrare. Jag kollar aldrig (nästan) vad grönsaker kostar. Jag köper dom ändå... hm... för utan grönsaker vill jag iNTE vara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, mat utan grönt är ju inte "komplett", det fattas något!

   Radera
 3. Hahaha! Ordningen återställd: Bara Candygirl och Nyckelpigan som kommenterar! ;)

  SvaraRadera