torsdag 10 november 2011

Hur mycket får man hitta på innan man ljuger?

Bloggkommentatorerna skrev i går om... låt oss säga överdrifter bland bloggar.
Tydligen har BlondinBella lagt ut en bild på ett hus på Söder, och sagt att hon har sitt kontor där. Nu är frågan, ligger kontoret i just det huset? Eller i ett helt annat?
I kommentarerna där berättar någon att någon storbloggare visat sig på stan med helt andra kläder än dem hon lagt ut som "dagens outfit". Den bloggaren skall själv ha kommenterat detta med att det är så det är, alla storbloggare gör så. Dagens outfit är tydligen inte alls lika med det de har på sig just den dagen.
Någon storbloggare, minns inte vem (BB igen kanske?) har erkänt, att i början av karriären hällde hon hemma upp läsk i champagneglas och la ut i bloggen och skrev om "fina fester" hon var på.

Visst är vi säkert många som torkar av bordet och plockar undan innan vi skall fota något där, eller som bara tar foton till bloggen när man har det "fint" hemma. Visst, det är kanske att försköna verkligheten något.
Men var går då gränsen? Hur mycket kan man försköna och späda på verkligheten för att få till ett bra blogginlägg?

Jag, för min del, är nog för lat. Jag orkar inte flytta på saker för att få till ett bra foto, och så blir det inget foto alls.
Sen är jag så löjligt ärlig... Skriver jag att jag skall t.ex träna, ja då gör jag det. Om inte annat så för att jag ju har skrivit i bloggen att jag skall göra det. Och jag vill ju inte visa mig vek, och tala om att jag inte gjorde det. Och ljuga... nä, det går ju inte! =/
(Jag har t.o.m dåligt samvete för att jag aldrig fikade på stan i tisdags, när jag hade skrivit att jag skulle göra det!!)

Men ärligt, står de där modebloggarna och fotar hela veckans "dagens outfit" på en gång? Byter om och ändrar håret lite bara... Ja, det förklarar ju hur de hinner lägga it en varje dag. Men i alla fall jag känner mig lite lurad.
Då kan man ju också lägga ut bilder fotade i omkädningsrum, vilket många ju gör, på kläder man "köpt". Fast man i själva verket bara provat dem. Eller köpa dem, fota, och sen lämna tillbaka dem nästa dag.
Det borde ju faktiskt vara väldigt enkelt att fejka ett jetset-liv i en blogg...

Vad tycker Ni? Hur mycket är Ok att försköna?
Hur gör Ni?
Hur långt tror Ni att "vissa" är beredda att gå för att få visa upp ett perfekt liv i en stor blogg?

Allt detta har jag skrivit sittanes på mitt fina kontor som ligger högst upp iett gammalt sekelskiftshus. Min assistent kom just med en vaniljlatte som står här bredvid min svindyra senaste mac på mitt alltid lika välstädade designerskrivbord.
Eller..?Hahaha, synd att jag missade Buster som just låg och tvättade rumpan i fotöljen bara.
(Det är hans fotölj, därav handduken.)

7 kommentarer:

 1. Ha ha ha... humor! :-D
  Ärlighet varar längst tror jag.
  Tror du inte att det "skiner igenom" i längden? Eller jag vet inte...

  SvaraRadera
 2. ja det är nog lätt att bli någon annan på bloggen. Jag tror jag är ganska ärlig. I alla fall tror jag att dom som känner mig känner igen mig och mitt sätt att vara även på bloggen. Jag kanske gnäller/klagar lite mer privat - för det tycker jag min blogg ska vara förskonad från.

  Och så bäddar jag ju sängen om jag ska fota den - även om den egentligen var obäddad fram till fototillfället.

  SvaraRadera
 3. Tror det är väldigt lätt att försköna sanningen i en blogg. En blogg kan vara någons sett att bygga ett liv de önskar de hade. Ibland läser jag bloggar och undrar hur i hela friden de hinner med och uppdatera så mycket som de gör(speciellt bakbloggar) som jag läser, vissa uppdaterar så mycket att man undrar om de enbart bakar och inte har något annnat i sitt liv. Jag är ganska brutalt ärlig i mina inlägg på min blogg, skriver ofta om det som händer just här och nu.

  Min blogg är ett sett att dela med mig till mina nära och kära av min vardag och fungerar också som en dagbok där jag skriver saker jag vill komma ihåg för framtiden. I min blogg är jag mig själv oavsett vem som vill läsa :-)

  SvaraRadera
 4. inte ska man hålla på att försköna inte till överdrift i allafall, vem mår liksom bra av det
  kramar

  SvaraRadera
 5. camilla: Fast många "lyckas" ju med det ändå..?

  Linda: Ja, men såpass tror jag väl de flesta förskönar! ;)

  Anna: Ja, det borde ju göra NÅGOT mer än att baka och blogga??

  ansepanse: Nä, jag håller med, men tydligen är det så det funkar i många bloggar

  SvaraRadera
 6. Haha rump-tvätten skulle varit kul ;)

  Jag håller mig till sanningen skulle nog få väldigt dåligt samvete om jag ljög i bloggen, men sån är jag.

  Länge sen förresten men nu är jag tillbaka (igen)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Lotta: Hahahaha!! ;)
  Jag är likadan!

  SvaraRadera