söndag 14 oktober 2012

Filmjölkslimpa

Visst blev brödet gott!
Här kommer receptet:


  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl lingonsylt
  • 0,5 dl sirap
  • 3 dl filmjölk
  • (Jag tog i en näve solrosfrön och lite linfrön också)
     
    Gör så här:
    Värm ugnen till 175 grader. Mät upp mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sylt, sirap och filmjölk. Arbeta ihop degen snabbt, annars blir den seg. Lägg degen i en smord form och släta till den. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
    Stjälp brödet ur formen och låt det kallna på galler under bakduk.

    Receptet hittade jag här.

    1 kommentar:

    1. Tack för tipset! Ska absolut testas.. Älskar få nya recept <3

      SvaraRadera