tisdag 7 juni 2011

Brödbullarna

Receptet hittade jag till slut i min gamla kokbok, som jag fick när jag flyttade hemifrån 1988.
Internet i alla ära, men ibland funkar gamla beprövade metoder bäst! ;)

Brytbullar.

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1,2-1,3 dl vetemjöl

1 ägg
Sesam- eller vallmofrön

Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. (Spara lite till utbakningen.) Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i bunken i ca 30 minuter.

Knåda sedan degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut i 4 längder. Dela varje längd i 8 bitar och forma runda bullar. Lägg bullarna tätt i en smord långpanna. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön.
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar