måndag 15 augusti 2011

Loveboost


Enligt Aftonbladet är semestern en tuff tid för många par. Flest skilsmässor skedde i fjol under Juli månad. kanske är det så att avskallningen, romantiken, sexet, allt man gått och väntat på under året sket sig under semestern? Mänga har för höga förväntningar på sommar och lediga dagar.
De tipsar därför om 10 sätt att kärleksboosta din relation. Om du nu behöver det, men det kan väl alltid pigga upp!



1) Utvärdera: Hur har semestern egentligen varit? Vad har varit bra? Vad har varit mindre bra? Låt inte allting bara vara och tro att det ska fungera av sig själv. Det blir sällan bra.


2) Fundera på vilka bra minnen
från sommaren som ni kan ta med er in
i hösten. Och hur kan du själv bidra till att skapa ett bra minne? Kanske äta en god middag ihop? Eller skaffa barnvakt och bo på hotell, bara ni?


3) Sätt er ner,
var och en för sig, och stolpa upp vilka förväntningar ni har på hösten. Hur vill ni att den ska se ut? Kanske ska ni hitta på något speciellt en kväll i veckan? Eller kanske resa iväg? Alla har inte råd med resor, men det kan vara en resa i den egna staden. Titta på barn, de behöver bara närmaste park för att bli lyckliga – så kan vi vuxna också ha det. Gör en grov höst- och vinterplanering.


4) Alla par, vare sig ni har barn eller inte,
bör fundera på det praktiska. Hur fungerar det? Vad åtar du dig? Och din partner? Kanske känner du att det inte är schyst att din partner är borta tre kvällar i veckan och du själv alltid lägger barnen. Prata om det. Ibland kan det vara bra att mäta i tid för att få det rättvist.


5) Om ni har barn,
är det lätt att fråga sig: Hur ska vi hitta varandra i det här när det alltid är barn överallt? Se till att turas om att gå upp, varannan morgon, så får den ena sovmorgon. Och när alla barn sover: Passa på! Lägg er på soffan tillsammans och se en film. Eller sitt bara ned och prata en stund.



6) Peppa varandra. Tänk på att en kram eller uppmuntran behövs för att förhållandet ska leva. Det är som med en konstnär, han/hon kan inte bara jobba när inspirationen kommer utan måste hela tiden försöka. Så är det med lycka och kärlek också. Och ibland måste ni påminna om det: ”Nu behöver jag en kram”.


7) Vardagssysslor blir roligare
om ni gör det ihop. Kanske städa på söndag eftermiddag? Spela er älsklingsmusik när ni dammsuger. Se till att ha en belöning efter städningen, till exempel fika.


8) Om du stör dig på saker
hos din partner, kanske att han/hon alltid slänger strumporna på golvet, kan du antingen tyst acceptera det, ”Det är inte hela världen”, eller så pratar ni om det. Säg att ”Det är ett arbete för mig att alltid plocka upp dina strumpor”. Deklarera att det här är viktigt för dig. Kompromissa, exempelvis: ”Min man vill ha ett rent köksbord, medan jag ofta lämnar tidningar eller arbete efter mig. Nu har vi löst det; jag håller mig till min halva av bordet”.


9) Tänk på att ni inte kan göra om varandra.
En del saker får man acceptera: ”Så här är det. Så här är livet”. Och du kan förhålla dig till det på olika sätt.


10) Ni kanske behöver professionell hjälp.
Kanske är ni nära en separation och då kan det vara bra att prata med en utomstående.

1 kommentar:

  1. Åh... sommare är ju den tiden på året man ÄNTLIGEN hinner ta igen allt tid man missat med varandra. Men det är klart - då ska man ju vara på samma våglängd.

    SvaraRadera