måndag 10 mars 2014

Kom igång med löpning . Vanliga fel #1

1. Du tar i för kung och fosterland
Många gör misstaget att de kör järnet från första löpsteget. Det leder tyvärr oftast bara till överbelastningar, skador och sviktande motivation. För tyvärr kommer du ju förmodligen att förknippa löpning med något jobbigt och icke lustfyllt vilket minskar chanserna att du kommer att vilja ge dig ut igen. Så det bästa du kan göra är att gå ut försiktigt och låta senor och ligament vänja sig successivt. Det finns tyvärr inget som heter ”grundkondis” så var det länge sedan du tränade så är det här extra viktigt. Varva gång med lättare jogg i några veckor och minska successivt gångtiden tills du kan springa utan gångpauser.
4 kommentarer:

 1. Svar: vi äter fisk ofta. Minst en gång per vecka till lunch, en vardagsmiddag och oftast en helgmiddag. Sen blir det ju rester ibland också. Plus att vi slänger in lite skaldjur och sånt också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får försöka få in mer fisk här... vi gillar't ju! Blir nog grillad lax till helgen, och vi åt lax i går me!

   Radera
 2. Du är ju hur duktig som helst som kommit igång, det kan jag säga att löpa/jogga/springa är inget jag någonsin kommer att börja med, får vara glad över mina stavgångsrundor ;-)

  SvaraRadera