söndag 18 september 2011

Mamma, pappa, barn - Av Carin Gerhardsen


Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?

Jag fullkomligt slukades av boken! Varje stycke lämnade en cliffhanger som gjorde det omöjligt att lägga den ifrån sig... Dessutom vävs flera olika (?) historier samman, och bildar ett nätverk...
Bra skriven, en spännande och gripande handling som gjorde att nackhåren reste sig de sista kapitlen.
Roligt även att en liten cliffhanger lämnas till nästkommande bok.
Boken får av mig 4,5 av 5 poäng.

4 kommentarer:

  1. jag har läst alla hennes böcker och de är superbra ,du måste läsa de andra med!ha en goo kväll

    SvaraRadera
  2. Åh, låter jättespännande! Läste bara början på vad du skrivit, vill inte läsa för mycket (läser aldrig baksidan på böcker till exempel för jag tycker det står alldeles för mycket där :)

    SvaraRadera